Home » Pogledajte posljedice sinoćnjeg nevremena u Zenici
Zenica

Pogledajte posljedice sinoćnjeg nevremena u Zenici

Olujno nevrijeme koje je sinoć protutnjalo kroz Zeničko-dobojski kanton i Grad Zenicu nije prouzrokovalo veću štetu, a glavni grad kantona od jutros je ponovo osunčan. Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK te Kantonalne uprave za civilnu zaštitu ZDK, nije bilo prijave većih šteta kao posljedica jakog vjetra.

-Mi smo jutros evidentirali u zeničkom naselju Crkvice da je vjetar oborio limenu nadstrešnicu na dva automobila. Prema podacima iz Vatrogasne jedinice Zenica, oni su sinoć imali dvije intervencije, od kojih je jedna bila u ulici Armije BiH, gdje je pao lim sa balkona, dok je u naselju Ričice srušeno drvo. U naselju Hamida u Zenici prijavljeno je da je vjetar sa kuće srušio nekoliko crijepova. Bilo je i manjeg rušenja dijela fasada sa starijih zgrada – kazao je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

Sinoćnje prve kadrove nevremena pogledajte na linku VIDEO: Veliko nevrijeme pogodilo Zenicu

Također, na cijelom području Grada Zenica, nešto iza ponoći, na 15-ak minuta nije bilo struje. Aličić dodaje da iz drugih gradova u tom kantonu do sada nisu imali prijavu šteta, ali da to ne znači da ih nije bilo te da bi tokom dana mogli imati novih prijava. Pogledajte video i fotografije koje su nam poslali naši prijatelji-čitaoci: