Home » Pogledajte kako izgleda Islamski centar u Zenici uoči otvaranja
Zenica

Pogledajte kako izgleda Islamski centar u Zenici uoči otvaranja

Uoči samog otvaranja Islamskog centra u Zenici donosimo vam videoprilog i foto galeriju iz centra uz izjavu glavnog imama MIZ Zenica, Sumedina ef. Kobilice.

Islamski centar u Zenici jedan je od projekata koji je realiziran u saradnji Muftijstva zeničkog, Medžlisa IZ Zenica, Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt.

Ovaj je projekat od historijskog značaja za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, za Muftijstvo zeničko kao i Medžlis Islamske zajednice Zenica, te će osigurati izuzetno kvalitetne uvjete za nesmetano odvijanje i razvoj vjerskog i kulturnog života. Objekat je reprezentativan, uljepšava ovaj dio Zenice te će osigurati kvalitetne uvjete za našu djecu, omladinu, džematlije i, naravno, sve građane.

Kamen temeljac za ovaj projekat je postavljen još 2008. godine, a sami objekat je od prvobitnog projektovanja doživio određene izmjene. Prostor Islamskog centra će pored prostorija za vjerski život imati veliku čitaonicu za srednjoškolce, studente i sve ljubitelje knjige, kao i biblioteku. Također, u sklopu centra je nekoliko multifunkcinalnih dvorana i prostora za razne promocije i aktivnosti iz kulturnog i obrazovnog života. Islamski centar će u sklopu svojih aktivnosti imati i obdanište/vrtić, a u poslovnim prostorima predviđeni su prostori za slastičarnu, restoran i druge objekte namjene da uljepšaju i olakšaju život.

Kako to izgleda možete pogledati u nastavku: