Home » Pezer: Očekujem da dostignem magična 22 metra i budem spreman za Olimpijadu
Sport

Pezer: Očekujem da dostignem magična 22 metra i budem spreman za Olimpijadu

Ove srijede u Zenici je održan tradicionalni međunarodni atletski miting Zenica 2024, a na kojem je učestvovao i najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer.

Pezer je na ovom mitingu postavio odličan rezultat i prvi put je ove sezone na otvorenom bacio preko 21 metar, a najbolji rezultat na mitingu u Zenici je bio 21,04 m.

Pred Mesudom su pripreme za Olimpijske igre u Parizu ove godine, a već uobičajno dio svojih priprema će zenički atletičar odraditi na Vlašiću.

Nakon što je ove sezona u Rimu na Evropskom prvenstvu ostvario dobar rezultat i osvojio 9. mjesto, Pezer ima velika očekivanja i od ovogodišnjih Olimpijskih igara.

“Jako sam zadovoljan rezultatom, želja mi je bila da prebacim preko 21 metar. Prije pola godine želje su bile nešto drugo, a neke male povrede su me spriječile da bih bacio blizu 22 metra. Sada treba da maksimalno ostanem zdrav, da se fokusiram za Olimpijske igre u Parizu. Naredne sedmice me očekuje Državno prvenstvo i nakon toga idemo na pripreme za Olimpijske igre” istakao je Pezer.

Pezer spada i ove godine u red sportista od kojih se puno očekuje, zbog njegovih rezultata iz proteklog perioda, a i on sam ima velika očekivanja.

“Ja ću dati sve od sebe. Na početku godine mi je bio cilj da prebacim 22 metra, povrede su me malo spriječile. Imao sam plan da mitingu bacim tih 22 magičnih, ali evo imam još mjesec i po do Olimpijskih igara i potrudit ću se maksimalno da dostignem tu daljinu” naglasio je naš najbolji bacač kugle, Mesud Pezer.