Home » Ovo je 10 najljepših gradova u Bosni i Hercegovini
BIH

Ovo je 10 najljepših gradova u Bosni i Hercegovini

Ako želite saznati više o ljepotama i posebnostima Bosne i Hercegovine onda je YouTube kanal putopisca Roberta Dacešina pravo mjesto za vas.

U jednom od posljednjih videa Robert je izdvojio 10 gradova u našoj zemlji koji, prema njegovom mišljenju, nose titulu najljepših.

“Iako većina ljudi koja posjećuje našu zemlju, obično izdvoji vrijeme da posjeti Sarajevo, Mostar i možda Banjaluku, Bosna i Hercegovina, prepuna je malih i simpatičnih gradova, koji i te kako vrijede da se nađu na vašoj listi. Gradova, od kojih pojedini izgledaju kao zaboravljeni u vremenu, a drugi kao pravi muzeji na otvorenom, prepuni zanimljive arhitekture i historije”, napisao je Robert uz video.

“Upravo to je ono po meni najbolje ovdje, jer iako smo mala zemlja, svaki grad ima svoju priču, istoriju, legende i neki svoj šmek. Počev od grada Stolac koji iako mali ima toliko stvari da ponudi, kako u samom gradu, tako i okolini, predivnog Konjica koji nekako kombinuje istoriju sa prirodom, Počitelja koji je onako baš autentičan i drugačiji, svako mjesto ponudiće vam iskustvo za sebe”, dodao je.

Na prvo mjesto stavio je Trebinje, grad u istočnoj Hercegovini, dok se na drugom mjestu našla Banja Luka, a na trećem glavni grad Sarajevo.

Koji su se to još gradovi našli na ovoj listi možete pogledati u video.