Home » Omladinski hor Zenica izveo oratorij “Zapis o zemlji” povodom Dana državnosti BiH
Kultura Zenica

Omladinski hor Zenica izveo oratorij “Zapis o zemlji” povodom Dana državnosti BiH

Omladinski hor Zenica izveo oratorij “Zapis o zemlji” povodom Dana državnosti BiH- Omladinski hor Zenica je u saradnji sa Forumom građana Zenica priredio scenski spektakl pun sadržaja povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine na Trgu Alije Izetbegovića.

Oratorij “Zapis o zemlji” uprkos lošem vremenu, snijegu i hladnoći je privukao Zeničanke i Zeničane koji su pokazali zanimanje za jedan ovakav događaj koji je uveličao važan dan za našu domovinu BiH.

“Mi volimo ovu državu, mi želimo da damo ovoj državi ono što oni koji bi trebali ne daju, sve je formalno, želimo da obilježimo ovaj dan, 80 godina ZAVNOBIH-a, da ga obilježimo svečano, kao što smo prethodno uradili u Sarajevskom pozorištu, po ovakvom vremenu mi ćemo izvesti ovaj oratorij,koja će malobrojna publika, ipak sa guštom odgledati” kazao je dirigent Omladinskog hora Zenica maestro profesor Milenko Karović.

Nakon nastupa u Sarajevu, članovi Omladinskog hora su se odmah uputili u Zenicu gdje su iz autobusa odmah izašli na binu kako bi uz svoju publiku obilježili ovaj važan datum za našu historiju sa svojim performansom.