Home » NK Čelik remizirao u Tomislavgradu, pogledajte izjave i atmosferu
Sport

NK Čelik remizirao u Tomislavgradu, pogledajte izjave i atmosferu

Odigrano je danas pet mečeva 22. kola Prve lige FBiH, a u ovom pregledu donosimo vam tri meča gdje je bilo dosta uzbuđenja. Lider Sloboda je na Tušnju dočekala Radnik iz Hadžića i dosta se mučila u ovoj utakmici. Meč koji je na papiru trebao biti lagan za Slobodu prerastao je u veoma težak i borben susret, a gosti iz Hadžića su igrali hrabro pogotovo u fazi odbrane i na kraju osvojili veliki bod, zavšreno je 0:0. Veliki kiks Slobode.

Čelik je gostovao u Tomislavgradu kod ekipe Tomislava i viđena je veoma borbena utakmica dva tima koja su u prvom dijelu prvenstvene tabele. Na kraju je utakmica završena rezultatom 1:1. Tomislav je poveo u 30. minuti golom Branimira Šiška, a u 82. minuti Mašić pogađa za 1:1, asistirao je Vardo.

Pravi spektakl je viđen u Gračanici u duelu između Bratstva i Gornjeg Rahića gdje je možda i viđena utakmica sezone. Jedna rezultatski možemo reći rasterećena utkamica za oba tima okončana je sa devet golova i rezultatom 6:3 u korist Bratstva.

Rezultati, strijelci i sastavi pomenute tri utakmice:

NK Bratstvo Gračanica – FK Gornji Rahić 6:3 (Jaganjac 8’, Poturalić 37'm 80’, Vasiljević 53’, Smajić 64’, Avdagić 84'/Mehmedović 33’, 66’, Mahmud 77’)
NK BRATSTVO: Arnautović, Sinanović, Devedžić, Husejnović, Berbić, Ćosić, Jaganjac, Smajić, Vasiljević, Kojić, Poturalić.
FK GORNJI RAHIĆ: Vasić, Dakić, Mazić, Mahmud, Čaušević, Ibrahimbašić, Softić, Kadić, Mehmedović, Čavalić, Kadrić.

FK Sloboda – FK Radnik Hadžići 0:0
FK SLOBODA: Muminović, Jašarević, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Delić, Kurtalić, Hadžibeganović, Kalesić, Hadžanović, Ignjatović.
FK RADNIK HADŽIĆI: Kršić, Kovačević, Musić, Kobašević, Oputa, Konjhodžić, Nargalić, Jašarević, Kurevija, Rizvo, Sabljica.

HNK Tomislav – NK Čelik Zenica 1:1 (Šiško B. 30'/Mašić 82’)
HNK TOMISLAV: Sabljo, Križanac, Ćerdić, Šiško D., Kim, Mamić, Bautista, Đugum, Soldić, Radoš, Šiško B.
NK ČELIK: Durmo, Bajramović, Arnautović, Vardo, Durmiš, Karalić, Mašić, Ibraković, Tabaković, Sivac, Bašić.

FOTO VIDEO: NK Čelik, tekst Sportsport.ba