Home » Nevjerovatni Ahmed Krnjić spektakularno nokautirao Nizozemca
Sport

Nevjerovatni Ahmed Krnjić spektakularno nokautirao Nizozemca

Sjajni bh. borac Ahmed Krnjić pobijedio je sinoć u bugarskom gradu Varni Nizozemca Briana Douwesa sjajnim nokautom u prvoj rundi.

Ahmed Krnjić kao šampion Senshi organizacije melje sve pred sobom. Večeras je stigao do novog trijumfa i to na spektakularan način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SENSHI (@senshi.gala)

Nizozemac Brian Douwes nije izdržao dugo. Već u prvoj rundi je završio na podu nakon odličnog high kicka našeg najboljeg kickboxera.

Protivniku svakako treba odati priznanje jer je ušao u ring sa šampionom. Uletio je kao zamjena, a čak dvojica rivala su prethodno otkazala meč Krnjiću.

Bosanski čelik večeras je došao do 15. pobjede u karijeri koju gradi zaista fantastično i samo je nebo granica za ovog 27-godišnjaka.

Treba svakako napomenuti da usporedo s kickboxingom Ahmed Krnjić gradi uspješno i boksersku karijeru. Tu je u dvije borbe ostvario dvije pobjede.

Prvo je lagano savladao Sinana Ozsahina iz Turske, da bi nedavno u prvoj rundi pao bh. bokser Dražen Janjanin.

Ahmed Krnjić je trenutno prvak Senshi organizacije i WAKO pro prvak Evrope.

Radi se o jednom od najperspektivnijih teškaša svijeta. Samo je pitanje trenutka kada će ući u neku veliku organizaciju. U jednoj je već bio, ali ONE Championship je ispao poprilično amaterska organizacija prema svojim zvijezdama i zapala je u ozbiljne dugove.

Autor: sportsport.ba