Home » Marija Šerifović ispunila obećanje i posjetila Mustafu u Zenici
Zenica

Marija Šerifović ispunila obećanje i posjetila Mustafu u Zenici

Nakon što je pjevačica Marija Šerifović saznala za priču o uličnom pjevaču Mustafi Hrustiću iz Zenice koji je zbog životnih i manje sretnih okolnosti bio prinuđen živjeti ispod mosta, ispunila je obećanje da će mu pomoći.

Mjesečna primanja mladića Mustafe iz Zenice nisu bila dovoljna da sebi obezbijedi normalan život i da provodi vrijeme u vlastitom domu. Nakon što se u medijima proširila vijest o njegovoj životnoj sudbini, Mustafi je kiriju za dva mjeseca uplatio čovjek iz inostranstva.

Iako je pomoć od srca, to nije dovoljno da Mustafa riješi svoj problem dugoročno. Putem društvenih mreža Marija je došla do kontakta i zaputila se ka Zenici.

Pored kirije, gazdarici kuće dala je novac i za račune, također za godinu dana, piše Radio Sarajevo.

Njen menadžer je Mustafu, nakon Marijine posjete, odveo u obližnji restoran u rodnoj Zenici, gdje će, dokle god to on bude želio, imati besplatne obroke. Konkretno, tri dnevno.

“Mustafa je divan dečko, ovakvih primjera sigurno ima na hiljade, ali ako smo mu malkice popravili i olakšali život makar na trenutak, pa eto i tih godinu dana….”, Marija se zatim potapšala po srcu i prstom pokazala ka nebu.

Iako je imao težak život, on nas je u Zenici dočekao s osmijehom i ljubazno nas primio u svoj skromni, privremeni dom. Trošna sobica na periferiji grada njegovo je “parče sreće”, a kako nam je priznao, zahvalan je svim ljudima koji su mu pomogli.

Njegova životna priča veoma je teška. Kao sedmogodišnji dečak ostao je bez roditelja, a ljudi koji su vodili brigu o njemu su ga od malih nogu primoravali da zarađuje. Tako je Mustafa izgubio pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, ali i pravo na školovanje, zbog čega sada plaća cijenu.

“Ja sam od sedme godine pjevao na ulici. Otac mi je nastradao. Mi smo spali niz pećinu automobilom. Otac nam je poginuo, a brat i ja smo ostali živi. Imam ožiljak na licu”, počeo je svoju potresnu ispovijest Mustafa dok je u videu pokazivao obraz na kojem je ožiljakg od tragičnog dana.

“Tada su nas preuzeli drugi ljudi, pa smo morali raditi za druge. Ako ne doneseš dovoljno para, onda nam prijete batinama. Pa smo mi bježali od kuće. Nisam gledao da li je snijeg, kiša, spavao sam ispod balkona”, kaže Mustafa u videu.

“Pjevao sam po ulici, Srećko me je snimao. On je dobar i njemu se zahvaljujem. I jedna gospođa me je sklonila s ulice. Puno joj hvala. Kad je bila najveća zima, primila me je u svoj dom. Jeste da je i ona bolesna, ali kuhala mi je i brinula o meni”, priča mladić sa zahvalnošću u glasu.

Podjsećamo, Hrustić je u videu Srećka Stipovića istakao kako bi se želio prijaviti na popularno muzičko takmičenje “Zvezde granda”, ali da s “10 maraka tamo otići ne može”.