Home » Legende bh. fudbala Spahić, Bolić, Šabić i drugi sa BHFanaticosima igrali humanitarni meč u Zenici
Zenica

Legende bh. fudbala Spahić, Bolić, Šabić i drugi sa BHFanaticosima igrali humanitarni meč u Zenici

Humanitarna malonogometna utakmica između ekipa Udruženja BH Fanatikosi i legendi bh. nogometa, koja se igrala u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, uvod je u večerašnji spektakl na Stadionu „Bilino polje“ u Zenici, na kojem će selekcija Bosne i Hercegovine protiv Ukrajine igrati polufinalnu utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Kompletan prihod od prodatih ulaznica te prikupljenih donacija od brojnih sponzora bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba, a kompanija Mozzart, koja je i zlatni sponzor ovog meča, svaki će gol koji postignu bh. legende nagraditi s 1.000 KM.

Legende su ovoj utakmici pobijedile rezultatom 9:5, a početni udarac na današnjem susretu izvela je Hana Pašanbegović, koja je imala šest operacija te je izliječena od raka zahvaljujući sredstvima iz tog fonda i empatiji bh. građana.

-Nemamo tačne informacije koliko je karata prodato, ali smo jutros imali informaciju da je on-line prodato 3.000 karata. Kako vidimo, veliki se broj ulaznica prodaje i na samom ulazu u dvoranu pa smatramo da će biti prodato, možda, čak i 4.000 do 5.000 ulaznica. U suštini, onako kao što smo i zamislili, cilj je da pomognemo što većem broju oboljelih građana. Sav prihod od prodaje ulaznica, ali i donacija od sponzora i građana koji su podržali ovu akciju on-line i na našoj web-platformi, ide u naš fonda za liječenje bh. građana – kazala je portparolka Udruženja Pomozi.ba Maja Arslanagić-Hrbat.

Svakodnevno se, istakla je, iz tog fonda donira dosta novca za terapije, operacije, lijekove…koji su potrebni bh. građanima.

-Drago nam je da ćemo, sigurno, obogatiti ovaj fond i danas, nakon ove utakmice – kazala je Arslanagić-Hrbat.

Nekadašnji bh. kapiten Vlatko Glavaš, koji je s Muhamedom Konjićem u ulozi trenera s klupe predvodio tim bh. legendi, naglasio je kako je sinoć stigao iz Njemačke te da mu je drago što će biti dijelom ovog spektakla.

-Drago mi je što sa ovoga mjesta, Pomozi.ba i naši Fanatikosi šta rade, da spase nečiji život. Drago mi je da sa ovoga mjesta odemo i na Bilino polje i podržimo našu nogometnu reprezentaciju – kazao je Glavaš.

Selekcija bh. legendi nastupila je u sastavu: Gušo, Maletić, Berberović, Damjanović, Vršajević, Nadarević, Milenković, Musić, Šabić, Biščević, Muratović, Bolić, Ibričić i Spahić.

Na klupi BH Fanatikosa, uz trenera Damira Alića Donnya, u ulozi počasnog trenera bio je bivši bh. reprezentatovni napadač Marko Topić, a Fanatikosi su nastupili u sastavu: Bašić, Baraković, Beganović, Hasić, Malić, Šaškin, Krnjić, Halilović, E. Švraka, Okanović, Bičić, Alagić, Bilinović, A. Švraka.

Utakmicu su sa tribina zeničke arene brojne zvanice kao što su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović  i veliki sportisti i ljudi kao što su Amel Tuka, Razija Mujanović, Samir Avdić, naše mlade zvijezde Ismail Zulfić i Ismail Barlov, Nedžad Husić…