Home » KULTURA PRIČA – Snežana Vidović
Kultura

KULTURA PRIČA – Snežana Vidović

U novom serijalu “Kultura priča” donosimo vam niz intervjua sa glumcima BNP Zenica, ali u nastavku serijala možete očekivali intervjue i sa ostalim istaknutim članovima kulturne scene Zenice i one koje njihov početak veže za naš grad.

Rođena 1980. godine, u Zenici. Osnovnu i srednju školu završila je u Zenici. Diplomirala je na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, na odsjeku Dramska umjetnost – gluma.

Godine 1998., nakon završenog Dramskog studija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica primljena je u stalni angažman, kao članica Glumačkog ansambla BNP-a Zenica.

Od tog perioda, do danas, kao glumica, koreografkinja ili saradnica za scenski pokret, uzela je učešća u brojnim projektima BNP-a Zenica u kojima je ostvarila desetine glumačkih kreacija.

Kao gošća, igrala je i u predstavama Narodnog pozorišta u Sarajevu (Soba I. Horozovića u režiji G. Gojera, Prvi put s ocem na izbore A. Sidrana u režiji S. Kupusovića), Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banja Luci (Čorba od kanarinca M. Radovića u režiji N. Gvozdenovića), te u koprodukcijskoj predstavi turskih i sirijskih teatara i teatarskih festivala (Manekenka D. Al Rahbija u režiji M. Nurullah Tuncera.)

U okviru Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica, režirala je predstavu za djecu Dugonja, Trbonja i Vidonja M. Širole, zajedno sa M. Mijatovićem.