Home » Krizni štab preporučio da se učenici vrate u školske klupe, KBZ bilježi sve veći broj pozitivnih pacijenata i bolničkog osoblja
BIH

Krizni štab preporučio da se učenici vrate u školske klupe, KBZ bilježi sve veći broj pozitivnih pacijenata i bolničkog osoblja

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić obavijestio je osnovne i srednje škole u ovom kantonu da nastava u drugom polugodištu u školama koje rade po Nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku počinje u ponedjeljak, 7. februara.

Početak drugog polugodišta odgađan je dvije sedmice na prijedlog Kriznog štaba (KŠ) Ministarstva zdravstva, ali je KŠ-a na jučerašnjoj sjednici preporučio da se učenici vrate u školske klupe.

Ministar zdravstva i predsjednik KŠ dr. Adnan Jupić rekao je da je preporuka data u trenutku kada je broj novooboljelih od korona virusa još uvijek veliki, ali je epidemiološka situacija ipak nešto bolja jer dominira soj virusa Omikron, koji ima značajno lakšu kliničku sliku. U proteklih sedam dana potvrđeno je 1.616 novih slučajeva, što je osjetno smanjenje u odnosu na 1.973 prethodne sedmice ili 1.890 dvije sedmice ranije.