Home » Komentator iz Srbije oduševljen, majka Mirnesa pod emocijama, legendarni bh. fotograf sve zabilježio nakon pobjede Beganovića u utrci Formule 3
Sport

Komentator iz Srbije oduševljen, majka Mirnesa pod emocijama, legendarni bh. fotograf sve zabilježio nakon pobjede Beganovića u utrci Formule 3

Dino Beganović talentovani švedski vozač, koji ima bosanskohercegovačko porijeklo (tačnije zeničko), upisao je danas u Australiji prvu pobjedu karijere u Formuli 3.

Emotivno slavlje Dino je upotpunio sa majkom Mirnesom Beganović, koja ga je zagrlila nakon velikog podviga. Sve je uslikao legendarni bosanskohercegovački fotograf Hasan Bratić.

“Tu je i naš Hasan Bratić. Čuli ste i komunikaciju. Pitao je da li je je ono majka. Pretpostavljam da je to majka Dine Beganovića. Lijepa scena i neizbježni legendarni fotograf Hasan Bratić”, kazao je komentator Sport Kluba i ekspert za Formulu Pavle Živković.

Većim dijelom utrke Beganović je bio treći, a onda je ubacio u brzinu više i pretekao Gabriela Minija, te i Leonarda Fornolija u 14. krugu trke.

Nije kasnije imao problema da odbrani prednost i posljednjih devet krugova vozač Prema Racinga, stigao je do vrijedne i prvo pobjede u karijeri, kada je u pitanju Formula 3.

Od malena je Beganović vozio i karting, tako se razvila ljubav prema formuli, a iako nastupa pod zastavom Švedske, nije isključio mogućnost da jednog dana vozi i za Bosnu i Hercegovinu.

Roditelji Dine Beganovića Mirnesa i Fikret su iz Zenice, a krajem osamdesetih godina su kao mladi bračni par odselili u Švedsku.

Izvor: Sportklub