Home » Ko treba da se boji Rame Isaka?
Gosti

Ko treba da se boji Rame Isaka?

Gospodine ministre, ko treba da se boji Rame Isaka … vlast, narod, opozicija ili kriminalci ?

Ministre Isak… da li se Vi i kolacija stranaka tzv. “trojka” osjećate izdajnicima države Bosne i Hercegovine ? [Odgovor će Vas iznenaditi]

Imate li poruku za buduće mlade policajce sa TK -a koji su trenutno na sarajevskoj policijskoj akademiji ?

Tokom vrlo otvorenog intervjua sa ministrom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, gospodinom Ramom Isakom, ovu su bila samo neka od pitanja.

Razgovarali smo o važnim pitanjima koja se tiču sigurnosti i borbe protiv kriminala na koja je ministar, u svom stilu, davao vrlo direktne odgovore.
Otvoreno smo ga pitali o raznim izazovima sa kojima se MUP Federacije Bosne i Hercegovine suočava u vezi podrške kriminalnim aktivnostima preko društvenih mreža, borbi protiv cyber kriminala, kao i o njegovim prioritetima i poruci za policajce na policijskoj akademiji.

Ministar je dao zanimljive odgovore na sva naša pitanja. Istakao je da MUP Federacije Bosne i Hercegovine ozbiljno shvata problem podrške kriminalnim aktivnostima preko društvenih mreža i da su poduzete odgovarajuće mjere kako bi se suzbio ovaj trend. Također, naglasio je važnost saradnje sa platformama za društvene mreže i međunarodnim partnerima u borbi protiv cyber kriminala.

Osim toga, ministar je odgovorio na vrlo direktno pitanje – Da li se on zajedno sa koalicijim stranaka “trojke” osjeća izdajnikom države Bosne i Hercegovine.
Također, ministar je objasnio razloge za snimanje vožnji helikopterom…

Na kraju, ministar je uputio snažnu poruku podrške policajcima koji trenutno pohađaju sarajevsku policijsku akademiju, ističući da su oni budućnost MUP-a i da imaju ključnu ulogu u održavanju sigurnosti u zemlji.

Ovaj intervju pružio je uvid u rad Ministarstva Unutrašnjih Poslova Federacije Bosne i Hercegovine i njihove napore u borbi protiv kriminala i očuvanju sigurnosti građana.

Autor: Kanal 21

Tags