Home » KK Jumper organizuje završnicu Kupa BiH, Očekujemo borbu za titulu!
Sport

KK Jumper organizuje završnicu Kupa BiH, Očekujemo borbu za titulu!

KK Jumper Zenica je dobio privilegiju nakon što je aplicirao kod Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da bude domaćin završnice ovog turnira u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Povodom toga, Jumper je danas organizovao press konferenciju na kojoj je govorio o ambicijama, kao i organizaciji završnice Kupa Bosne i Hercegovine na kojoj će učestvovati ŽKK Orlovi, ŽKK Lavovi, ŽKK Livno i domaćin, Košarkaški klub Jumper Taurus.

Eldar Durmić, šef stručnog štaba Jumpera istakao je da ima velika očekivanja od Kupa.

“U prvu utakmicu sa ekipom Livna ulazimo kao apsolutni favoriti, ali ne treba se opuštati. Orlovi i Lavovi su dosta kvalitetne ekipe. Ako dođemo do finala možemo obećati da ćemo dati sve od sebe. Mi smo uzeli tu organizaciju da vratimo tu košarku malo u Zenici, da na kraju krajeva malo i sebe nagradimo i upravu i tim, te da to bude kruna sezone i da pokušamo osvojiti Kup. Svi mi znamo svoje kvalitete i mane i naše je da uz publiku i motivaciju pokušamo da osvojimo trofej” naveo je Durmić.

Jedna od najboljih igračica Jumpera, Amna Kahrić je istakla da je ekipa motivisana i spremna da uđe u borbu za titulu.

“Veoma smo motivisane, posebno mi koje smo iz Zenice, gdje ćemo imati priliku da pred svojom publikom odigramo završnicu Kupa Bosne i Hercegovine. Nadamo se da ćemo igrati finale, ekipa Orlova je sigurno najbolja ekipa trenutno u BiH, ali to ništa ne mora da znači” istakla je Amna Kahrić.

Predsjednik KK Jumper Taurus, Almir Omerčević je istakao da je skoro sve spremno za ovu završnicu.

“Što se tiče samo organizacije skoro sve je spremno. Mi vjerujemo da ćemo biti najbolji mogući domaćini. Kao i svi sportski klubovi, nailazimo na finansijske probleme, ali smo srećom uz armiju ljudi, sponzora i ljudi koji nas podržavaju to prevazišli. Zahvaljujem se svim našim sponzorima,  Gradskoj upravi i Vladi Zeničko-dobojskog kantona na podršci. Mi kao uprava priželjkujemo da prije svega svi ostanemo zdravi, a nadamo se naravno da ćemo se u nedjelju probuditi iz našeg sna, kao prvaci Kupa Bosne i Hercegovine” istakao je Omerčević.

Ulaz na utakmicu u petak će za sve dame biti besplatan (8. mart), a iz KK Jumper očekuju veliku podršku.

Prvu polufinalnu utakmicu između Livna i Jumpera sudit će Luka Brekalo, Namik Fočo i Ivan Jurić, utakmica se igra u petak s početkom u 17 sati u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović”.

Drugi polufinalni susret između Lavova i Orlova sudit će Goran Stojančević, Danijel Papaz i Danijel Brestovac. Utakmica se igra s početkom u 20 sati.

Finale se igra u subotu s početkom u 17 sati.