Home » Kasumović: Grad je spreman podržati NK Čelik s dodatnih 1.000.000 KM u borbi za povratak u PLBiH
Sport

Kasumović: Grad je spreman podržati NK Čelik s dodatnih 1.000.000 KM u borbi za povratak u PLBiH

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović najavio je kako je sa dodatnih 1.000.000 KM spreman podržati Nogometni klub Čelik u borbi za povratak u Premijer nogometnu ligu Bosne i Hercegovine.

Grad Zenica, po odluci Gradskog vijeća i na osnovu sporazuma NK Čelik i Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalni ured Zenica, već nekoliko godina otplaćuje zaostali porezni dug tog zeničkog kluba. Nakon otplate glavnice duga, za koji je ugovor potpisan na 10 godina, bit će otpisan iznos po osnovu kamata.

-Mnogo su me napadali oko Čelika, ali ja sam znao šta radim. Oni su dosta toga očistili, Grad također. Grad je spreman, za narednu sezonu, ako se budu borili za ulazak u PLBiH, osigurati više od 1.000.000 KM, mimo ovog što izdvajamo.

Godišnje izdvajamo više od 600.000 KM za Čelik, ali još smo spremni izdvojiti 1.000.000 KM. Ali, nema daj odmah pare. Neka pokažu rezultate i Grad Zenica će to predvidjeti – najavio je Kasumović, koji je dodao kako, time, želi pokazati da on ne mrzi Čelik, ali “mrzi kada je rasulo i kada se ne zna ni koliko ni kome si dužan”.