Home » Gostujuća pobjeda NK Čelik nad Azotom u Vitkovićima
Sport

Gostujuća pobjeda NK Čelik nad Azotom u Vitkovićima

Nogometaši Čelika danas su gostovali u Vitkovićima kod ekipe NK Azot u okviru 29. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” (pretposljednje kolo prvenstva), pred oko 200 gledalaca. Zasluženu pobjedu u ovoj današnjoj utakmici ostvarili su gostujući nogometaši Čelika, koji su danas nastupili u dosta podmlađenom sastavu i sa dva debitanta iz juniorske ekipe.

REZULTAT: NK AZOT – NK ČELIK 1:3  (0:2);  Strijelci za Čelik su bili Tarik Huzbašić (2x) u 21’ i 45’ i Ali Babić u 71’, dok je gol za NK Azot postigao Aldin Pljevljak u 79’.

 SASTAVI EKIPA

NK Čelik: Adi Durmo (od 75’ Emel Mlačo), Amar Muslić, Ali Međuseljac (od 46’ Amer Hodžić), Tarik Zukić, Selim Žuna-cap (od 46’ Ali Babić), Besim Kolić, Muris Behadarević (od 66’ Mirsad Šijerkić), Bakir Bašić, Tarik Huzbašić (od 55’ Afan Ibraković), Aner Mujić, Dženan Smajić. (Glavni trener Armin Duvnjak, pom. trener Adis Nurković, predstavnik kluba Kemal Islambegović). Još na klupi u NK Čelik: Davud Arnautović, Emir Karalić, Eldar Sivac, Samed Žuna;

 NK Azot: Ajanović (cap), Živojević Aldin, Hadžić, Bajrica, Hodžić, Šuntić, Živojević Adin, Dragolj, Mašić, Kostić, Isaković;  (Glavni trener Nudžeun Geca);

-Vođeni navijanjem najvjernijih navijača, Robijaša, Čelik je stigao do nove pobjede golovima Tarika Huzbašića (2x) i Alija Babića. Dvije asistencije upisao je Ali Međuseljac, te Tarik Zukić jednu.

Vrijedi istaknuti da su na današnjem susretu svoje nastupe, a dvojica njih i debije, upisali juniori našeg kluba, Bakir Bašić, Amer Hodžić, Afan Ibraković i Ali Babić, na čemu im čestitamo uz želje da ih u crno-crvenom dresu upišu još mnogo!-, objavili su u NK Čelik.

Nakon današnje pobjede, Čelik je na vrhu tabele sa 78 bodova i bilansom od 25 pobjeda, tri remija i samo jednim porazom, gol razlika 90:12 (+78), druga je visočka Bosna sa 64, treći Famos sa 58, četvrta Kolina sa 56 bodova i t.d..Posljednji su Azot i Rudar iz Breze sa 18 bodova.

U narednom, 30. kolu (posljednje kolo prvenstava) Čelik će biti domaćin ekipi NK Unis iz Vogošće Sarajevo, nakon čega slijedi baraž za ulazak u Prvu ligu FBiH.

E.Imamović; Foto Video: NK Čelik