Home » Emina Bajtarević – Vimoksha – Pustite mi mir
Zabava

Emina Bajtarević – Vimoksha – Pustite mi mir

Ova pjesma je moj poklon Bosni i Hercegovini za Dan državnosti, ali daleko od toga da je posvećena samo našoj domovini. Dotiče se tematika rata i mira, straha za budućnost narednih generacije, nostalgije za roditeljima koji ostanu u rodnom kraju…i, nažalost, danas možda više nego ikada drugo je relevantna – ljudski rod je dopustio da se u 21. stoljeću dešava ogromno razaranje, izmještanje i smrt, napisala je u opisu svoje najnovije pjesme Emina Bajtarević.

-Zbog TOGA je destruktivno igrati se ucjenama i prijetnjama novim ratnim sukobom u BiH – fakat nam NE TREBA to. Ikome. Ali pozitiva ovoga projekta leži u tome što je produkt saradnje mojih ličnih prijatelja, i podrške (primarno) Kakanjaca. Ogromno hvala Udruženje za zaštitu životinja “Skitnica” Kakanj na povjerenju i druženju sa tri bijela anđela. ♥️, kaže Emina.

Music and lyrics: Emina Bajtarević – Vimoksha
Production, direction, arrangement: Emina Bajtarević, Perica Ramljak
Mixing and mastering: Emina Bajtarević – Vimoksha
Instagram: / vimoksha_ / offstagerecords
Find Vimoksha on Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDL0...
Audio Vocal: Emina Bajtarević – Vimoksha
Guitar: Perica Ramljak
Violin: Ajla Đidić
Drums: Tobias Aslaksen
Bass: Almir Mušanović
Cello: Emina Ćatović
Back vocal: Mirsad Bajtarević
Video Actors: Emina Bajtarević, Ajla Đidić Camera: Armin Šolbić
Editing: Almir Mušanović
Kraljevski grad Bobovac
Partneri projekta: Udruženje za zaštitu životinja “Skitnica”, JUKSC Kakanj, Frizerski salon “Crni”, Pekar Delibašić. Label: ℗ Offstage Records Publisher: OMG (Offstage Media Group) Released on: 2023-11-25