Home » Ekskluzivno – zenički “Street Duo” u magazinu Mega World najveće kineske TV mreže CGTN
Zabava

Ekskluzivno – zenički “Street Duo” u magazinu Mega World najveće kineske TV mreže CGTN

Ekipa Mega Worlda kineske nacionalne televizije CGTN “naletjela” je na zenički bend “Street duo” u Mostaru. Duo je otpjevao čuvenu “Bella Ciao”, kultno muzičko djelo koje su popularizirali borci antifašističkog otpora tokom Drugog svjetskog rata. Bila je to i tema za film “Most” iz 1969. godine, koji je bio izuzetno uspješan u Kini i osvojio mnoge obožavatelje, navodi se u opisu magazina Mega World.

Mega World team je stigao u BIH i počeo je od jučer plasirati video zapise iz Hercegovine. Globalni magazinski tim izuzetno je popularan, a prilozi u kojima preporučuju pojedina područja su izuzetna besplatna reklama, kao i poziv kineskim turistima.

O Street Duo Zenicablog je pisao i ranije na mnogim linkovima, neki od njih su:

VIDEO: Street duo & Robijaši Zenica – Moja Čaršija

VIDEO: Novi spot by Street duo Zenica: Pogrešan šalter

Pogledajte i poslušajte novi spot i video naših sugrađana –  Street Duo – Tajna

Kineska globalna televizijska mreža, ili CGTN, je međunarodna medijska organizacija koja je pokrenuta 31. decembra 2016. godine. Cilj joj je da globalnoj publici pruži tačne i pravovremene vijesti, kao i bogate audiovizuelne usluge, promovirajući komunikaciju i razumijevanje između Kine i svijeta, i jačanje kulturne razmjene i međusobnog povjerenja između Kine i drugih zemalja.

Sa sjedištem u Pekingu, CGTN ima tri proizvodna centra, smještena u Najrobiju, Washingtonu DC i Londonu, u kojima rade međunarodni profesionalci iz cijelog svijeta.  CGTN-ovi TV kanali dostupni su u više od 160 zemalja i regiona širom svijeta. Uključuje i video novinsku agenciju Global Video News Agency.

CGTN, pionir medijske konvergencije u Kini, isporučuje digitalni sadržaj putem CGTN Digital, koji je dostupan putem CGTN.com, CGTN mobilnih aplikacija, YouTubea, Facebooka, Twittera, Weiboa i drugih platformi društvenih medija, sa preko 150 miliona pratilaca širom svijeta .