Home » Donacijom iz UAE kompletno opremljena učionica vjeronauke u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši
Zenica

Donacijom iz UAE kompletno opremljena učionica vjeronauke u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši

Donacijom Humanitarne organizacije “Crveni polumjesec” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kompletno opremljena učionica islamske vjeronauke u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši- 21.06.2022. je uspješno završena nastavna 2021/22. godina ali je također uspješno realiziran projekat opremanja učionice Islamske vjeronauke u područnoj školi – Blatuša.

Direktor Red Crescenata UAE za Bosnu i Hercegovinu gospodin Mahmud Aly i direktor osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ – Zenica, gospodin Safet Turković su svečanim presjecanjem vrpce otvorili uređenu učionicu i istu stavili u funkciju, tako da će naredne školske godine njeno korištenje doći do izražaja.

Red Crescent UAE – Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata u realizaciji ovog projekta učestvovao je sa 9.680,00 KM tako što je obezbjedio novi školski inventar (15 klupa, 30 stolica, nastavnički stol i stolica, nastavnički ormar, TV smart 65’ sa zidnim nosačem, trakaste zavjese, projekciono platno i laptop za nastavnika.

Škola je u nevedenom projektu obezbjedila laminat, LED rasvjetu, vrata, rekonstrukciju elektro-instalacija, farbanje radijatora kao i uređenje odnosno krečenje učionice. Vrijednost navedenih ulaganja od strane škole je blizu 2.000,00 KM.

U realizacij ovog projekta su svoj doprinos dali i nastavnici Islamske vjeronauke Sabahudin Bečirović, Nedim Hazić, nastavnik TiZO-a Esad Ćorović, domari škole Fahrudin Huseinspahić i Semir Dautović i pomoćnik direktora Muamer Karač.

Opremljena učionica će poslužiti kao primjer budućeg izgleda svih učionica u ovoj školi u skorijoj budućnosti jer će upotrebom interneta, multimedije osavremeniti nastavni proces što je neminovno u novom kurikulumu koji će uskoro zaživjeti.

 

Priredio: Bilal Isaković