Home » Da se čovjek naježi – Scene s Bilinog polja će obići BiH
Sport

Da se čovjek naježi – Scene s Bilinog polja će obići BiH

Čelik iz Zenice i tuzlanska Sloboda ove sezone igraju u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a kakav “magnet” za publiku će biti ove ekipe u nižem rangu bh. fudbala vidi se i večeras na mečevima koji se igraju na Bilinom polju, odnosno Tušnju.

Ljubitelji fudbala ovog vikenda mogu uživati u mečevima drugog kola Prve lige FBiH, a otkako su u ovoj ligi Čelik i Sloboda počeli smo gledati utakmice i u večernjim terminima u ovom rangu bh. fudbala. Čelik na svom terenu igra od 20 sati protiv Radnika iz Hadžića, a na Bilinom polju je zaista sjajna atmosfera.

Na tribinama se nalazi već oko 5.000 gledatelja što je najbolji pokazatelj kakvu podršku Čelik ima u svom gradu. Navijači su pred start utakmice pjevali u glas, a igrači Čelika su u čudu posmatrali sjajnu atmosferu koja će im sigurno biti samo dodatni vjetar u leđa u večerašnjoj utakmici.

Također, u istom terminu igra se trenutno i utakmica na Tušnju gdje je Sloboda ugostila Jedinstvo iz Bihaća. Tušanj je prošlo kolo bio najposjećeniji, a i ovaj put je posjeta jako dobra. Sloboda ima veliku podršku i jasno je da navijači očekuju nova tri boda. Čelik i Sloboda sigurno će biti među glavnim konkurentima za prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu gdje je ovim klubovima, ruku na srce, i mjesto. Video & foto Sportsport.ba