Home » “CodeSmash Hackathon” krajem aprila u Zenici
Zenica

“CodeSmash Hackathon” krajem aprila u Zenici

U organizaciji Politehničkog fakultet Univerziteta u Zenici i kompanije Softray Solutions uz pomoć Udruženja “Kreativci” krajem aprila, tačnije 28. aprila u ZEDA Impulsnom kreativnom centru (ICC), ulica Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb – zgrada TechnoParka održat će se još jedno izdanje CodeSmash Hackathon takmičenja.

Za razliku od ranijih godina ove godine na takmičenju će pravo učešća imati studenti i mlade osobe sa svih bh. univerziteta, dok je do sada praksa bila da to budu samo studenti Univerziteta u Zenici.

Učesnici Hackathona moraju biti stariji od 18 godina te mogu biti studenti bilo kojeg fakulteta u BiH, IT usmjerenje. Prijave su timske, a timovi mogu biti sastavljeni od 3 do 5 članova. Maksimalni broj timova, koji mogu učestvovati je 6, a selekcija timova će se vršiti na osnovu dodijeljenog zadatka.

Event će trajati 12 h, koliko će biti dovoljno za kreiranje rješenja, dobru zabavu i osvajanje odličnih nagrada. Krajnji rok za prijavu na takmičenje je 21. 4. 2023.

Neposredno po završetku Hackathona i prezentacije idejnih rješenja od strane timova, žiri će izabrati pobjednički tim.

Ukupan novčani fond nagrada za najbolja tri tima iznosi: 5500 KM. Nagradu u iznosu od 3000 KM dobit će pobjednička ekipa, a za osvojeno drugo i treće mjesno obezbijeđene su nagrade u iznosu od 1500 KM i 1000 KM.

Agendu takičenja možete pogledati na LINKUa više o takmičenju možete da saznate u videozapisu sa press konferencije: