Home » Čelik u četvrtak dočekuje Zrinjski u Zenici
Sport

Čelik u četvrtak dočekuje Zrinjski u Zenici

U press sali stadiona Bilino polje ekipa Čelika je održala press konferenciju i najavila utakmicu Kupa BiH koju u četvrtak igra sa aktuelnim prvakom BiH ekipom Zrinjskog.

Nakon što su izvučeni parovi za 1/16 Kupa BiH gdje je ekipa Čelika za protivnika dobila HŠK Zrinjski, utakmica nije imala zakazan termin zbog gustog rasporeda protivnika, a konačno je zakazana za četvrtak (2. novembar) u 18h.

Na press konferenciji su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Dario Damjanović, napadač Čelika Anes Mašić i generalni direktor Emir Čerim.

Prema najavama domaćina, očekuje se preko 100 gostujućih navijača iz Mostara, a iz NK Čelik pozivaju Zeničane da podrže ekipu.

Čelik je, nakon domaćeg trijumfa protiv lidera tuzlanske Slobode (1:0), u subotu istim rezultatom poražen na gostovanju kod bihaćkog Jedinstva u okviru 12. kola Prve lige FBiH.

Direktor zeničkog kluba Emir Čerim pozvao je navijače da dođu i da ih podrže te da im kupovinom karte pomognu klubu da se finansijski u potpunosti konsolidiraju i u narednu godinu uđu bez dugova iz prošlosti.

Klub je, dodao je, samo ove godine vratio 658.534 KM duga, a kada se u obzir uzme da je Grad Zenica, na ime devet ovogodišnjih rata iz reprograma poreskog duga, platio oko 270.000 KM, onda se već sada dolazi do cifre od oko 930.000 KM plaćenih obaveza ranijih klupskih uprava.

– Želimo finansijski zatvoriti ovu godinu pa ćemo, prvi put od kako smo mi ovdje, naredne godine moći budžetska sredstva koristiti i za tekuće poslovanje. Do sada smo sav taj novac koji smo dobili koristili za plaćanje ranijih obaveza- kazao je Čerim.

Sada im, napomenuo je, već na naplatu stižu i obaveze po dogovorima iz reprogama s povjeriocima pa će, do kraja ove godine, po tom osnovu morati platiti i preostalih 35.000 KM. Zato bi im šest-sedam hiljada prodatih karata iz utakmice sa Zrinjskim bilo od velike pomoći u nastojanju da se riješe “repova prošlosti”, pogotovo što se uskoro očekuje da, nakon 18 godina blokade, bude deblokiran i klupski račun.

Trener Damjanović je prokomentarisao prošli susret u Bihaću, kao i očekivanja od ove utakmice.

„Drago mi je što sam u ovom klubu što je sve i svašta proživio u proteklim godinama. Svjesni smo ko nam dolazi, to je najorganiziraniji i najbolji klub u državi. Pokušat ćemo im se dobro suprotstaviti, dat ćemo sve od sebe uz pomoć naših navijača. Imamo dosta rovitih igrača, nadam se da će svi biti spremni i da ćemo odigrati jednu mušku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Svi su u službi kluba i vjerujem da će svi dati maksimum u četvrtak, bez obzira ko dobije priliku za nastup. Znamo ko je Zrinjski i Bilbija u napadu, ali i ostali igrači. Kod njih i onaj 25. igrač je top igrač. Međutim, sjećate se svi utakmice protiv Sarajeva, koji je isto tako, hajmo reći, kvalitetniji protivnik, ali nije dobio. Mi u ovoj utakmici nemamo puno šta da izgubimo-imamo samo da dobijemo. A, kako će igrači odgovoriti na neki zadatak, to samo dragi Bog zna. Probat ćemo se namjestiti onako kako najbolje možemo i da svaki igrač na svom mjestu, koje zaduži, odradi posao 100 posto profesionalno. Mislim da, ukoliko taj dio odradimo kako treba, pozitivan rezultat sigurno neće izostati” istakao je trener Damjanović.

Napadač Čelika Anes Mašić, koji je nosio dres mostarskog kluba, istakao je kako mu je bilo čast igrati za takav klub.

“Igrao sam za Zrinjski i bila je to privilegija i čast, trebamo biti svjesni ko nam dolazi i da neće biti lako. Mogu nas kazniti iz najmanje pogreške, moramo biti koncentrisani cijeli meč I pokušati dati svoj maksimum pa vidjeti dokle će nas do dovesti-Trebamo biti svjesni da nam dolazi jako dobar protivnik i da neće biti nimalo lako. Imaju pojedince koji nas mogu kazniti iz bukvalno ničega. Ali, trebamo se skupiti i nadamo se da, ko god da istrči, da će dati svoj maksimum pa ni rezultat neće izostati” – kazao je Mašić.

Na početku sezone, dodao je, niko se nije nadao ovakvoj krizi i lošem rezultatu ekipe Čelika, ali se svi što prije trebaju skupiti i izaći što bolji te iz preostale tri prvenstvene utakmice do kraja jeseni osvojiti što više bodova.

Utakmica se igra u četvrtak u 18h na stadionu Bilino polje.