Home » Bajaga & instruktori u Areni, predgrupa Nemoguće vruće
Zabava

Bajaga & instruktori u Areni, predgrupa Nemoguće vruće

Bajaga i Instruktori sinoć su Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici održali dugoočekivani koncert, a više od 4.000 prisutnih pjevalo je svima poznate hitove.

Zeničanin i producent Tomislav Kašljević ponovo je u svoj rodni grad doveo bend koji je istinsko osvježenje 2022. godine. Potvrda toga je i publika uzrasta od 7 do 77 godina koja je sa Momčilom Bajagićem Bajagom i Instruktorima pjevala večeras u Zenici.

Atmosferu pred nastup Bajage zagrijala je zenička grupa “Nemoguće vruće” koja je razbudila prisutne u zeničkoj areni te najavila večerašnje glavne zvijezde, a na gitari je briljirao Žika Milenković.

“Dugo nas nije bilo u Zenici, ali evo večeras smo tu. Raduje nas što vidimo uglavnom mladu publiku, a mi ćemo već naredne godine obilježiti 40 godina svirke”, kazali su iz benda, a Bajaga je ujedno svim Zeničanima čestitao 2023. godinu uz želju da Čelik bude prvak.

Koncert je otvoren pjesmom “Još te volim”, a zatim su uslijedile izvedbe pjesama “442”, “Red i mir”, “Godine, “Muzika na struju”, “Janja”, Život je”, “XX vek”, “Jastuk” i brojne druge kojim je upotpunjen večerašnji repertoar.

Naravno, večerašnji koncert nije mogao biti završen bez pjesama “Safir”, “Drugovi”, “Tišina”, a na bisu su otpjevane i “Od kad tebe”, “Džezeri”, “Samo nam je” i “Tamara” kojom je završen večerašnji muzički spektakl.

Kašljević je kazao da je sretan što uvijek i iznova u svoj rodni grad, iako finansijki nekada to nikako nije isplativo, dovede muzičke zvijezde kojih se zaželio grad čelika.

Ostali video zapisi na Facebook stranici Zenicabloga NA OVOM LINKU

Foto & video: Zenicablog, tekst: E. Mehić/Klix